ingyenes internet hozzáférés (wifi) Marianna Apartmanház Zalakaros

Marianna Apartmanház

Zalakaroson,
közel a gyógyfördőhőz

ingyenes internet hozzáférés (wifi) Dr. Muczer Marianna fogászati magánrendelés

Dr. Muczer Marianna

fogászati magánpraxis

Pályázat

Pályázó neve: Medicura Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Projekt címe: Fogorvosi rendelő technológiai korszerűsítése
A projekt megvalósításának kezdete: 2022.01.04.
A projekt tényleges fizikai befejezése: 2022.10.10.
Támogatás összege: 7 505 414 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Szerződés száma: GINOP-1.2.9-20-2021-05191

 

Megnevezés Mennyiség Bruttó érték Támogatási összeg
MacBook Air (CTO) M1 1 db 226 590 Ft 226 590 Ft
Bővített fokozatú sugárvédelmi képzés 32 óra 48 000 Ft 33 600 Ft
Stern Weber S200 Continental fogászati kezelőegység 1 db 7 787 430 Ft 5 451 201 Ft
EIektrokauter Surgery Plus MONOPOLARE 1 db 285 000 Ft 199 500 Ft
MyRay Zen-X röntgendigitalizáló 1 db 1 150 000 Ft 805 000 Ft
VDW.Gold Reciproc endo motor induló műszerkészlet 1 db 1 225 000 Ft 857 500 Ft
Összesen: 10 722 020 Ft 7 505 414 Ft

 

A folyamatos munkavégzés feltétele a megbízható géppark. A szerelőre, alkatrészre várás akadályozza a folyamatos munkát. A kor követelményeinek megfelelő gépek beszerzése feltétlenül szükséges, pl amalgámszeparátorral felszerelt gép – nem szennyezzük nehézfémmel a környezetet.

A fogak megtartása hosszú távon fontos. Ennek feltétele, hogy fájdalom esetén ne a foghúzás, hanem a jól kivitelezett gyökérkezelés oldja meg a problémát. Ma ezt csak akkor tudjuk megvalósítani, ha a tudás mellett az eszköz, a gép is a kezünkben van. Több gyökérkezelő kurzuson vettem részt, ahol a VDW Reciprok Gold gépet is bemutatták, sőt egy hónapig ki is próbáltam. Ezért tudom, milyen különbség van a hagyományos és a modern technika eredményességében.

A kanizsai rendelőmben a falikaros rtg-t digitalizáltam ebben az évben, és látom, hogy a gyökérkezelés során mennyivel informatívabb egy ilyen felvétel a fogról, úgy a diagnózis felállításánál, mint a kezelés során.

A fogorvosi kezelőegység beszerzése kiemelten fontos volt számunkra a biztonságos működés feltételeinek hosszú távú megteremtéséhez. A régi gépünkön nincs amalgám szeparátor.
A koagulátorral a szuvas üregbe benőtt ínyt égetjük elvérzés nélkül, így akár egy ülésben folytatható a fog tömése. A meglévő gépünk 40 éves, elhasználódott, ezért szükséges volt mellé egy új, korszerű eszköz beszerzése.

Röntgen digitalizálásának előnye, hogy kisebb sugárterhelés mellett jobb képek készíthetők. A projekt megvalósítását megelőzően filmen készítettük a fogfelvételeket, sokszor foltos volt a kép, ami a kiértékelést bizonytalanná tette. Digitalizálásnál a felvétel számítógépbe kerül: nagyítható, e-mail-ben tovább küldhető, archiválható, így megmarad a számítógépben állandó minőségben, míg a filmen készített rtg képek évek során besötétednek, megsárgulnak, értékelhetetlenné válnak.

A korábban használt laptopunk régi, a digitálisan készült rtg-képeket már nem tudja kezelni, ezért szükséges volt egy új nagy kapacitású beszerzése.

A fogászatban üzemeltetett röntgen készülékek használatához az asszisztensnek is részt kell venni rtg tanfolyamon és le kell vizsgázni, ezért terveztük a képzésen való részvételét a projekt keretében.

A VDW Endomotor Gold előnye: gyökérkezelésnél gépi tágítást végzünk. Ez a gép nemcsak beméri a gyökércsatorna hosszát, de tágítás során folyamatosan mutatja a munkahosszt, így nem fordul elő, hogy az orvos túlmegy a gyökércsúcson. Reciprok forgást végezve tágít, ami azt jelenti, hogy nem folyamatosan fúr lefelé a csatornában, hanem egy negyed fordulatot visszafele is megy, így megakadályozza a tű beszorulását, ill. a tűtörést A gépen szabályozható a forgatónyomaték és a sebesség is, ez lehetővé teszi, hogy azt miden fajta gyökércsatorna fúróhoz lehet használni.

A ma mindenki által ismert implantáció helyett egy jól elvégzett gyökérkezeléssel ma már sok fog megtartható. A saját megmentett fognál nincs kilökődés veszély mint az implantátumnál. Á beteg a fogával érzi milyen erővel harap, a kezelés elvégezhető cukorbetegnél, dohányosnál. Kevesebb költséggel jár, mint az implantálás és gyorsabb.

Széchenyi 2020 ERFA